Recunoștință

Raze de lumină…corpul mi-l simt cald și greoi în pătura pufoasă…bucurie…cine sunt, Ileana Cosânzeana, încep să mă trezesc…de câteva luni o am în minte limede: surâzătoare,ileana_luci blondină, cu ochii galeși, albaștri, acum se dezmeticește din visare și constată că este ea…La mulți ani, Ileana! Astăzi este ziua ta, la mulți ani, bucurie! Astazi ne simțim bine…nu știu…am să-mi dau voie să mă simt cum mi-o veni, dar acum sunt veselă, este ziua mea. Hai să ne mai răsfățăm cu un pic de moțăială, telefonul bate toba – alarma mea de dimineață – câțiva cunoscuți au fost deja înștiințați de măreața zi din viața mea și s-au grăbit să-mi ureze căldurosul la mulți ani. Recunosc mă simt bine în pielea mea când mi se arată așa recunoaștere și gânduri bune flutură în vânt. Hai să ne îmbrăcăm și să mâncâm ceva, îmi zic. Rochița roșie e pregătită, mă va energiza și-mi va da încrederea de care am nevoie astăzi. Iubesc zilele mele de naștere, dar de aceasta am fost de-a dreptul terifiată…a sunat ca un gong…30 de ani, se spune ca-s frumoși și aduc plinătate, înțelepciune și încununează cu și mai multă frumusețe și voluptate o femeie, dar fetița speriată este de-a dreptul îngrozită. 30 de ani! Ei, hai îi spune femeia: vor fi la fel de frumoși, chiar mai frumoși decât anii 20, ai încredere, dă-mi mâna și hai să pășim cu încredere. Rochița deja mă transpune într-o altă lume, sandalele negre și hai la drum.

British Council este cuibul spre care îmi îndrept pașii în ultimul an, colegi frumoși, oameni veseli și multă trebă, dar ce-i mai special și mai frumos acolo sunt oamenii. Omul sfințește locul și zău că-s de acord. Există o tradiție la British Cuncil și pe cât de interesantă, pe atât de hazlie. De ziua ta, la vârste rotunde, ești invitat. Te duci ca o floricică, iar colegii gătesc pentru tine prăjituri și dulciuri alese, așa că am fost foarte relaxată. Mi-am prins părul la spate, cu o bentiță pe creștetul capului și am pornit spre muncă. Cu pași grăbiți să scurtez întârzierea, urc scările, la mulți ani, la mulți ani răsună. Mulțumesc, cu gura până la urechi.

british

Sunt îmbrășișată și pupată. Treabă ca de obicei, dar cu alt spor și chef. Se apropie ora de sărbătaore, drăguții de ei au aranjat frumos prăjiturile, au facut și un tort, mă cuprinde emoția, cântă la mulți ani și eu mă simt o norocoasă a sorții, frumoasă sărbătoare, frumoși noi când râdem și ne veselim, desfac cadoul, nimerit la fix, echipa de fete a observat ce-mi place și mi-au pregătit o surpriză pe gustul meu. Timpul zboară, mă pregătesc de pauza de masă, magiclovedar sunt întoarsă din drum de un buchet de flori, avem comandă pentru dumneavoastră. Desfac plicul și surâd: Universule, mi-ai copt-o și pe asta! De fiecare dată mă surprinzi și-mi aduci zâmbetul pe buze, mai ales atunci când las frâiele din mână și mă las mai mult călăuzită. Simt multă recunoștință pentru toată iubirea ce-mi inundă inima, o dăruiesc și eu la rându-mi. Telefonul țârâie de mesaje, prietenii se grămădesc să mă felicite, awwww!!! Sărbătoare mare. Cosânzeano! Diseară te scoatem din cutie….ești pregătită numai gata să dai ochii cu lumea largă. Ei, ce-i? Ți-e teamă? Puțin! Nu-i nimic, teama și curajul merg mână-n mână. Nu ești pregătită, nici nu e nevoie! Ești perfectă așa nepregătită! Nu mai ai argumente, mă bucur. Hai să ne bucurăm de ziua de azi atunci.

Și uite așa a luat naștere Cosânzeana, ileana-cosânzeana.ro, într-o zi de sărbătoare pentru Ileana Luciana, da, da Ileana Luciana. După 30 de ani dau voie luminii să strălucească, căci Luciana înseamană Lumină, iar Ileana, Rază de Soare. Ei bine până la 30 a strălucit o rază, de acum strălucește cu toată puterea.

Seara a luat sfârțit într-un decor de basm la ceainăria Infinitea, cu prieteni apropiați, cu voie bună și sfaturi date la o ceașcă de ceai, la un pahar de vin. Welcome to my extraordinary ordinary life!

Dragii mei dragi, vă mulțumesc cu inima plină de căldură și vă urez zile senine, cu multe momente de bucurie, cu emoții frumoase, căci ele dau culoare.Să savurăm fieacare zi ca pe o zi de sărbătoare!

happy-kit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *