Despre

Bun venit pe blog-ul meu!

ileanaEu sunt Ileana Luciana și vă invit să pătrundeți în colțișorul meu de poveste.  Înzestrată cu un spirit liber și curios m-am aventurat prin viață cu convingerea că pașii îmi vor fi purtați  acolo unde sufletul meu se va simți liber și fericit, unde va învăța o lecție valoroasă pe care s-o aștern apoi în cuvinte. Fire veselă și optimistă, iubitoare de frumos și oameni, m-am hotărât într-o zi să scriu despre mine, despre ce am învățat și ce m-a bucurat în tot acest timp. Veselia și pofta de viață sunt contagioase, iar când faci mai mult din ceea ce îți place începi să te bucuri mai mult de ce ai și îi inspiri și pe cei din jurul tău să facă ce-i bucură mai mult.

Am studiat Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, iar apoi am avut norocul să lucrez într-un domeniul care mi-a deschis porțile lumii spre explorare și autocunoaștere. Am organizat programe educaționale internaționale pentru copii și adolescenți și am călătorit peste mări și țări alături de ei. Am interacționat cu oamenii și am văzut că indiferent de cultură, religie sau apartenență în profunzime suntem foarte asemănători. Călătoriile m-au ajutat să mă cunosc pe mine mai bine, să devin mai înțelegătoare și mai deschisă, mi-au adus un zambet mare pe buze și o tolbă plină cu povești. M-au făcut mai încrezătoare și mai curajoasă. Și mi-au trebuit vreo doi ani de curaj să mă apuc să aștern în scris ceea ce am învățat astfel 🙂 Uite așa a luat naștere Ileana Cosânzeana.

De ce Ileana Cosânzeana?

Ileana Cosânzeana este haina pe care o îmbrac de fiecare dată când mă găsesc la o masă de scris cu pixul și foaia în mană, la tastatura laptop-ului meu, pe iarbă sau pe o bancă în parc cuprinsă de visare, pregătită pentru o nouă poveste.

Ce găsești pe acest blog?

Aici vei găsi poveşti cu tâlc, cu iz de veselie, despre călătorii, oameni și locuri. Voi presăra și citate din cărți sau recomandări de lectură. Ah! să nu uit: îmi plac animalele și să petrec timpul în natură așa că le voi aduce și lor un omagiu. Iubesc ceanăriile și mâncărurile gustoase, așa că își vor găsi și ele un colțișor în raftul meu virtual. Și  s-ar putea să mai îmi scape și câteva articole mai emoționante când devin puțin melancolică, puțin visătoare.

Ce mi-ar plăcea să primesc de la cititorii mei?

Comentarii care să respecte dreptul la opinie al fiecăruia, aplicând sfânta regulă a bunului simț. Aș citi cu drag impresii și sfaturi de călătorie, culinare sau de lectură. Un pic de apreciere n-ar strica așa ca la început de drum, dar nu e chiar musai 🙂

2 thoughts on “Despre

 1. Marian Cernauteanu

  In lumea asta de poveste
  Iti doresc sa scrii articole mii si mii
  Iar din cand in cand, daca se poate
  Sa ne amintesti sa mai fim copii.

  Succes!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *